Icebreaker Mens Tech Lite

Rating:
4.9
9 ekspertanmeldelser
Kategori rank: 1'ende bedste t-shirt ud af 1 testede t-shirts
Mærke: Icebreajer
Ekspertanmeldelser
Jeg kan ligeså godt sige det med det samme. De t-shirts vi skal kigge nærmere på her er mine absolute favorit t-shirts. Jeg elsker simpelthen t-shirts af merino uld så meget, at jeg stort set aldrig bruger andre slags t-shirts!

Icebreaker Tech Lite merino t-shirts

Det er efterhånden ca. 5 år siden jeg købte min første t-shirt af merino uld. Oprindeligt tænkte jeg at de kostede kassen ifht. almindelige t-shirts af bomuld, men jeg har senere forstået hvorfor de i den grad er værd at bruge penge på.

Selvom de koster 5-6 gange mere end hvad jeg betalte for t-shirts af bomuld, så er de alle pengene værd (typisk koster en Icebreaker Tech Lite t-shirt omkring 300 kr).

De to store fordele ved merino uld


Der er to store fordele ved t-shirts af merino uld: De er utroligt behagelige at have på og næsten uanset hvor meget du bruger dem, så kommer de ikke til at lugte grimt.

Modsat t-shirts af bomuld, så kan du sagtens bruge dine t-shirts af merino uld flere dage.

Nogen folk bruger deres t-shirts flere dage i træk, mens jeg selv har 4 t-shirts som jeg veksler mellem. Derved kommer jeg aldrig til at bruge den samme t-shirt flere dage i træk, hvilket gør at der kan gå endnu længere tid mellem at jeg behøver vaske dem (hvilket er lidt mere besværligt end for normale t-shirts).

Vask af merino uld


Det er lidt mere besværligt at vaske tøj af merino uld end tøj af de fleste andre materialer.

Godtnok kan tøjet godt tåle en tur på vaskemaskinens uldprogram, men det har det meget bedre med at blive vasket i hånden.

Selv vasker jeg kun mit tøj i merino uld i hånden, da merino uld er mere sart end fx. bomuld og jeg har mistet et par t-shirts efter at de er blevet maskinvasket lidt for mange gange.

Det er heldigvis ikke nødvendigt at vaske tøjet særligt ofte. Som sagt kan du sagtens bruge dine t-shirts i merino uld flere dage i træk og hvis du hænger dem til luftning når du ikke bruger dem, så kan der sagtens gå mange dage mellem det er nødvendigt at vaske dem.

Jeg nævnte før at jeg har 4 t-shirts som jeg veksler mellem. Hvis vi ser bort fra træning og uheld hvor jeg spilder noget, så bliver de typisk vasket hver 2-3 uge. Dvs. at jeg bruger dem 4-5 gange før de bliver vasket (med behørig luftning mellem hver gang jeg bruger dem, så de ikke kommer til at lugte).

Icebreaker Tech Lite merino t-shirt

Merino uld er sart


Merino uld er noget mere sart end tøj af fx. bomuld. Det betyder som sagt at tøjet ikke bør maskinvaskes, men også at du skal være lidt mere forsigtig med hvad du bruger tøjet til.

Jeg bruger fx. aldrig mine merino t-shirts til træning. Her bruger jeg i stedet almindelige løbe t-shirts af bomuld, da de kan holde til hårdere brug og det ikke gør noget at de kommer til at lugte bagefter (da de ryger direkte til vask bagefter).

Hvis jeg skal på tur, så er det mægtig rart at have tøj af merino uld på. I så fald er det min ældste t-shirt der kommer med, da det er den som alligevel står til at blive udskiftet næste gang.

Skader over tid


Fordi merino uld er mere sart, så er der et par af mine t-shirts der har fået små skader ligesom t-shirten på billedet herunder.

Icebreak Mens Tech Lite, skade på brystet

Det er ikke noget der generer mig, men det er værd at være opmærksom på at den slags skader kan opstå over tid (jeg vil tro at den viste Icebreaker t-shirt er et par år gammel og at den er blevet brugt ca. hver 4 dag i de sidste par år - dvs. at den formodentligt er blevet brugt et par hundrede gange).

Du kan selv gøre meget for at undgå skader på dine t-shirts. Hvis du undgår at maskinvaske dem og undgår at bruge dem til træning m.m., så går der væsentligt længere før der kommer skader.

Icebreaker og de andre mærker


Her er i Danmark virker det som om de mest udbredte merino t-shirts er af mærket Icebreaker. Alle mine merino t-shirts er da også fra dette mærke (alle er Icebreaker Mens Tech Lite t-shirts).

Der er intet at udsætte på t-shirtsene fra Icebreaker. De er glimrende t-shirts, men det er ikke nogen hemmelighed at jeg sikkert også ville synes merino t-shirts fra andre mærker ville være glimrende.

Jeg tror med andre ord ikke det er mærket der er så afgørende. Det er i stedet materialet der er afgørende. Dvs. at det vigtige er, at t-shirtsene er lavet af merino uld.

Udover mine t-shirts har jeg iøvrigt et par trøjer der er lavet af merino uld. Det kan bestemt også anbefales, da merino trøjer ligesom merino t-shirts are møgbehagelige - og så er trøjerne også virkeligt varme ifht. hvor meget de vejer og hvor tykke de er.

Trøje af merino uld
The really big question comes not from the Tech T Lite shirt as that is a no-brainer when it comes to buying another one.
I have worn the t-shirt on my hikes in the Italian part of the Julian Alps (Jof di Miezegnot and Cima del Cacciatore trail) so far and I was really satisfied with the performance.
Easy to wash and quick to dry, it’s no wonder that the Icebreaker Tech T Lite is a legend with the wash n’ wear crowd of light travellers.
In closing, I give these shirts my stamp of approval. In fact, there is a good chance you’ll see me in them regularly, both on the trail and in town.
I’ve said it before, and I’ll say it again, merino wool shirts from Icebreaker are some of the most comfortable and versatile shirts money can buy.
After years of use, the material has proven to be a good value. It’s comfortable day after day for many years.
You heard it here first: Icebreaker merino wool is secretly spun from unicorn mane hair. There is no other explanation.
The price is still a slightly steep for a shirt, but these have been worth their weight in gold time and time again.
Brugeranmeldelser
 • Der er ingen brugeranmeldelser

 • Top 5 BEDSTE T-SHIRTS

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Tweet
  Share
  Share
  Email
  Pin