Nordic Strength Foam Roller

Det startede altsammen med en skade i læggen. En skade der gjorde lidt ondt og hvor jeg så gjorde som alle løbere gør: Løb videre alligevel. Det gjorde skaden slem. Rigtig slem.

Så slem at jeg ikke kunne løbe i 3 måneder 🙁

Efter 3 måneder med besøg hos fysioterapeuten, isposer og udstræk uden de store resultater skete miraklet. Jeg læste om hvordan nogen af de største løbere holdt sig skadefri med en foam roller (fx. Amelia Boone, der efter sigende ruller med en foam roller en time hver dag).

Det måtte jeg også prøve, så jeg gik på nettet og købte en Nordic Strength foam roller (og lidt andet grej, da jeg elsker at få gratis fragt ligesom alle andre gør det).

Nordic Strength foam roller

Hvor meget skal man rulle

Et par dage senere ankom foam rolleren og så var det bare at gå i gang. Underligt nok står der ingen steder hvor meget man skal rulle og jeg kunne heller ikke rigtig finde noget om mængden på nettet, men tilgengældt fandt jeg så en masse YouTube videoer der viste hvordan man ruller korrekt.

Uden at vide hvor meget der skulle til, så besluttede jeg mig for at rulle 10 gange på hvert ben 4 gange dagligt (det lyder som en angivelse af hvor meget medicin du skal tage, men det endte jo også med at hjælpe meget bedre en fysioterapeut og de andre par ting jeg havde prøvet for at komme over min skade).

Sådan rullede jeg

Der er ingen grund til at jeg begynde at gå i detaljer med hvordan jeg ruller. Det var nemlig ret nemt i mit tilfælde, hvor det gjaldt om at få en skadet læg gjort ok igen.

I mit tilfælde gjaldt det blot om at ligge sig som vist i videoen herunder og rulle frem og tilbage, så hele læggen får en tur.

https://www.youtube.com/watch?v=KwmDi5aL-Lo

Udover at rulle, så brugte jeg også et VooDoo Floss elastikbind. Det tror jeg dog ikke havde den samme effekt for min healing som rullen havde.

Så lang tid tog det

Foam roller i brugDet lyder utroligt, men allerede efter nogle dage havde min læg det meget bedre. Efter lidt over en uge tog jeg min første løbetur i 3 måneder og et par uger senere mødte jeg glad op i min løbeklub igen!

Mens jeg skriver dette, så er der gået flere måneder siden jeg var skadet. Min læg kan stadig godt være lidt øm hvis jeg løber langt eller i rigtig hårdt tempo, men det er ikke noget som jeg ikke kan holde nede ved at rulle.

Dvs. at jeg har kunne løbe uden pauser i flere måneder – og hurra for det. Som andre løbere ved, så bliver man nemlig desperat hvis man er skadet og ikke kan komme ud at løbe.

Vælg den rigtige foam roller

Hvis du også skal have dig en foam roller, så er det vigtigt at du kigger dig lidt for. Der findes nemlig en masse foam rollere, der er glatte på overfladen.

Den slags ruller er ikke ligeså effektive som den Nordic Strength foam roller jeg brugte. Som du kan se på mine billeder, så har min foam roller en masse dutter.

De dutter er vigtige, da de masserer kroppen på en anden og hårdere måde en foam roller uden dutter (faktisk er de så hårde, at man føler sig lidt tampet på de første dage efter man har brugt rullen).


Kategori rank: 1'ende bedste træningsudstyr ud af 1 testede træningsudstyr
Mærke: Nordic Strength
Ekspertanmeldelser
Der er ingen ekspertanmeldelser
Brugeranmeldelser
Der er ingen brugeranmeldelser

Top 5 BEDSTE TRÆNINGSUDSTYR

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Tweet
  Share
  Share
  Email
  Pin