The North Face Khumbu

The North Face’s klassiske Khumbu fleece er en af de varmeste fleece jeg nogensinde har prøvet. Sammen med en god skaljakke, så er den en fantastisk metode til at holde varmen hele vinteret – næsten uanset hvor koldt det så bliver.

The North Face Khumbu fleece

Tidligere brugte jeg en almindelig vinterjakke med foer, hvilket gav mig en vis varme on vinteren. Men den varme var ingenting mod hvor meget North Face fleecen varmer i kombination med en skaljakke.

Flere gange i løbet af vinteren har jeg været tæt på at lyne op, da det simpelthen blev for varmt. Ikke mindst hvis jeg fx. cyklede lidt hurtigere end normalt (for meste af tiden er det ikke for varmt. Det meste af tiden er det bare alletiders :)).

Den eneste jakke

At North Face Khumbu fleecen og en skaljakke giver en fantastisk varme er ikke den eneste fordel ved kombinationen. En anden fordel er, at du kan bruge skaljakken alene og derved undgå at skulle ud at købe en forårsjakke og/eller en regnjakke.

Selv har jeg ikke andre jakker end min skaljakke (en North Face Venture), som jeg bruger hele året. Om vinteren bruger jeg den sammen med fleecen, forår og efter sammen med en tyk trøje og om sommeren alene (og i så fald kun når det regner eller bliver koldt om aftenen).

De små detaljer

North Face Khumbu findes så vidt jeg ved kun i sort, hvilket også er en glimrende farve ifht. at undgå at der kommer for meget snavs og pletter på fleecen.

Der er lukkere for enden af ærmerne, så fleecen let kan sættes fast i jakken. På den måde undgår di at skulle tage jakkerne på en ad gangen, hvilket ellers sker tit fordi ærmerne bliver forskubbet ifht. til hinanden når du tager jakkerne af.

The North Face Khumbu, ærmelukning

En anden rar ting er at fleecen går helt op om halsen, så du ikke behøver bekymre dig om at skulle have halstørklæde på. Selv hvis du ikke bærer halstørklæde, så sikrer fleecen at du ikke får træk på halsen og ondt i halsen bagefter.

The North Face Khumbu, lukning om halsen

Det eneste problem

Det eneste problem der er ved North Face Khumbu er at den fylder en del. Selvom den ikke vejer alverden, så fylder den en del når du forsøger at rulle den stramt sammen.

Den fylder faktisk så meget sammenrullet, at den let kommer til at fylde hele din taske (herunder vist presset ned i min Häglofs Tight, størrelse medium.

The North Face Khumbu, i Häglofs taske

At fleecen fylder meget er selvfølgelig ikke et problem til daglig, hvor du har fleecen på. Men det kan være et problem hvis du fx. skal på vandretur og kun har fleecen med til om aftenen hvor det bliver koldt.

Hvis du skal transportere din fleece meget uden at have den på, så kan det være at du er bedre tjent med en dunjakke (uanset den ikke varmer så meget som en tyk fleece).

Hvis jeg selv er i bekneb for plads, så tager jeg tit en merinotrøje med i stedet for fleecen. Merinotrøjen er selvfølgelig ikke helt så varm som fleecen, men den er bedre end ingenting – og så fylder den væsentligt mindre.

The North Face Khumbu, størrelser

Fleecen er fantastisk

Det eneste problem ved North Face fleecen er som sagt størrelsen ved transport. Alt andet ved den er ganske enkelt fantastisk, så kombinationen af fleecen og en skaljakke bliver ved med at være min løsning på at klare vinterens kulde.

Her til sidst skal det også med, at fleecen har en fantastisk holdbarhed. Jeg er på skaljakke nr. 2, mens jeg stadig ikke har haft behov for at bekymre mig det mindste om at udskifte fleecen. Den er stadig i nærmest lige så god stand som da jeg købte den for nogle år siden!


Kategori rank: 1'ende bedste fleecejakke ud af 1 testede fleecejakker
Mærke: The North Face
Ekspertanmeldelser
Der er ingen ekspertanmeldelser
Brugeranmeldelser
Der er ingen brugeranmeldelser

Top 5 BEDSTE FLEECEJAKKER

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Tweet
  Share
  Share
  Email
  Pin