Wacaco Minipresso

Hvis man som os bor i et område dækket med cafeer og god kaffe, så kan man godt savne noget ordentlig kaffe når man er på tur.

Indtil for nylig har den stået på instant kaffe på vores ture, men det er heldigvis slut nu. For nogle måneder siden fik vi nemlig fingre i en Wacaco Minipresso, der i den grad har gjort vores turkaffe bedre (og det samme gælder vores kaffe derhjemme).

Wacaco Minipresso dele

Sådan virker apparatet

Wacaco Minipresso fungerer ved at man fylder den nederste beholder med kogende vand. Derefter kommer man malet espressokaffe i toppen, hvorefter man skruer det hele sammen.

Der gælder derefter om at trykke en del gange på håndtaget, så der opbygges tryk i apparatet og der til sidst sprøjter en sjat kaffe ud ved hvert tryk.

Det kræver lidt kræfter at trykke på håndtaget. Ikke flere kræfter end alle voksne kan klare det, men forvent ikke at dine små børn kan tage hånd om at lave kaffen mens du læner dig tilbage og nyder naturen.

Fremragende kaffe

Kaffen der kommer ud af apparatet er ganske enkelt fantastisk. Den er dækket af et lysebrunt skum (crema), der gør at den er helt på niveau med cafe espressoer – og fordi Wacaco Minipresso er transportabel, så kan du nyde dine espressoer i væsentligt rarere omgivelser end den lokale cafe (og samtidigt spare penge, da de espressoer du laver med Wacaco’en ikke koster 25-30 kroner per kop).

Faktisk er kaffen så god, at vi har haft et par baristaer på besøg, der brød ud i jubel (efter at de havde fixet hvilken kaffe vi brugte. I starten prøvede vi nemlig med almindelig malet kaffe, men det var ikke nogen god ide. Der skal rigtig malet espressokaffe til før kaffen bliver rigtig god).

Wacaco kaffen er også bedre end kaffen på mit arbejde – og den er slet ikke værst på arbejdet (satser på jeg ved hvad jeg taler om her, da jeg har været konsulent i en del år og derved prøvet min ration af timer gammel kolbekaffe).

Vælg den rigtige kaffe

Det er som nævnt vigtigt at du bruger rigtig espressokaffe til din Wacaco Minipresso. Hvis du bruger almindelig malet kaffe, så smager kaffen der kommer ud af apparatet helt vildt dårligt.

De fleste butikker sælger kun espressokaffe som hele bønner, der så skal males før du kan bruge dem i Wacaco’en.

I supermarkedskæden Kiwi og i Føtex har de heldigvis malet espressokaffe, der er lige til at komme i en beholder og tage med på tur (eller bruge derhjemme. Vi er så glade for vores Wacaco Minipresso, at vi også er begyndt at bruge den derhjemme i stedet for en kaffemaskine eller instant kaffe).

Færdig espresso

Det eneste problem

Indtil nu har denne anmeldelse lydt som om alt ved Wacaco Minipresso er helt fantastisk. Det er også tæt på, at der ikke er noget at klage over, men der er faktisk et enkelt problem ved apparatet.

Når du kommer kaffen i beholderen, så er det super vigtigt at kanten på beholderen er helt ren og fri for kaffepulver. Er den ikke det, så slutte Wacaco Minipresso ikke tæt inden i og vandet kommer derfor ikke altsammen ud som kaffe. I stedet, så er der noget af vandet som samler sig i kanten af beholderen og derved bliver dine espressoer mindre end de bør være.

Det er heldigvis ikke et problem som det er umuligt at fixe. Vi gør selv en del ud af at sikre at kanten altid er helt ren ved lige at køre en finger eller et stykke køkkenrulle rundt i kanten – og hvis det alligevel går galt, så åbner vi bunden og kommer lidt ekstra kogende vand på.

Det er også værd at bemærke, at selvom det går galt, så er det værste som sker at espressoerne bliver lidt mindre end de bør være (og det kan du som sagt fixe ved at komme ekstra vand på). Kaffen i sig selv er der intet galt med – den smager ligeså godt som den plejer at gøre.

Brug malet espressokaffe

Et par andre noter

Indtil nu har jeg mest snakket om kaffens kvalitet, hvilket nok også er det vigtigste ved Wacaco Minipresso. Hvis ikke kaffen var så fantastisk, så kunne man jo ligeså godt have taget instant kaffe med på tur.

Men kaffen er ikke den eneste bonus ved Wacaco Minipresso. En anden bonus er størrelsen og vægten. Den fylder selvfølgelig mere end en ske til at røre i din instant kaffe, men det ikke er ikke alverden den vejer og fylder.

I forbindelse med denne anmeldelse, så vejede jeg lige apparatet. Det vejer kun 380 g, hvilket må siges at have til at med at gøre. Højden på apparatet er 17 cm.


Anmelder rating:
baseret på 12 ekspertanmeldelser
Kategori rank: 1'ende bedste kaffeudstyr ud af 2 testede kaffeudstyr
Mærke: Wacaco
Ekspertanmeldelser
It definitely beats the majority of espressos you will find in roadside cafés (unless you happen to live in Italy, maybe) for a fraction of the price.
If you’re out in the wilderness and in need of a pick-me-up, the Wacaco Minipresso Portable Espresso Machine has got your back!
It’s so good that we finally put it up against a $1000 Breville home machine run by an experienced barista, and the shots were nearly indistinguishable.
If you want to add a little espresso to your day, give it some consideration.
Overall I am really impressed with this unit. I feel it’s going to get used mainly on Day Hikes, Road Trips, the occasional overnight trip and at home (I’ve already used it twice today)
The Minipresso is one of the best portable outdoor espresso makers around.
The Minipresso is a very portable unit, and makes a really good cup of espresso on the go.
For a handheld, non-electrical product weighing only 360g and being 175 x 70 x 60mm we are super-impressed!
In all, it’s a more elegant solution than both the AeroPress and the Handpresso, thanks to its neat design and built-in cup.
Makes a great espresso, well designed, feels substantial’ and robust’, few moving parts, easy to use and clean, an affordable price for coffee lovers.
The crema, which if you ask anyone who enjoys espresso they will gladly tell you is an important part of the espresso, was very good and rich.
It is unbelievably the best in its line of manual coffee makers and gives you the wake’ and kick’ that you are looking for in every espresso shot you take.
Brugeranmeldelser
Der er ingen brugeranmeldelser

Top 5 BEDSTE KAFFEUDSTYR

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  *

  Tweet
  Share
  Share
  Email
  Pin